Van papier naar digitaal

Dagstaten en werkorders op mobiel invoeren

Hoge efficiency en optimalisatie

Luinstra Watermanagement bestaat uit meerdere divisies die brandputten, warmtebronnen, bronbemalingen en andere grondboringen verrichten. Een innovatieve organisatie die altijd op zoek is naar de beste oplossing.

Dagelijks zijn er buitendienst medewerkers op pad om verschillende werkzaamheden te verrichten op diverse projecten. Dit zorgt voor een stroom aan werkbriefjes en dagstaten. Deze worden handmatig verwerkt. Dit is inefficiënt en tijdrovend, daarom ontwikkelde Mannen van Waarde een digitale strategie. Van papier naar digitaal. 

 

 

Toegevoegde waarde 

Mannen van Waarde heeft voor 3 divisies van Luinstra een app ontwikkeld. Met de app kunnen de werkvoorbereiders werkorders plannen. De mobiele versie van de app stelt de buitendienstmedewerkers in staat om gereedschappen, verhuur, dagproducties, materialen en uren te registreren. Het levert een verbetering in efficiency op en betere stuurinformatie. 

Smartphone app

De applicatie is ontwikkeld met Enter Software. Een intuïtieve, gebruiksvriendelijke app voor de buitendienstmedewerkers. In plaats van handmatig uren bijhouden op papier, doen ze dat nu met hun smartphone. Hierdoor kunnen ze eenvoudig uren invoeren, maar ook bijzonderheden en extra materiaal. Er is rekening gehouden met de doelgroep met betrekking tot de user experience en user interaction.

Desktop versie

Vanuit de desktop applicatie zet de werkvoorbereider de urenstaten en werkbriefjes klaar voor de buitendienstmedewerker. Registraties worden door de projectleider gefiatteerd. Het volledige proces, van papier naar digitaal.

De verschillende doelgroepen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling. Zowel de desktopversie als de mobile versie van de app communiceren met elkaar. Gebruiksvriendelijkheid staat hierbij voorop. De app is eerst door een kleine groep gebruikers getest, voordat die volledig is uitgerold.