10% rendementsverbetering

15% minder fouten

20% meer effectiviteit personeel

Complexe processen uitvoeren met simpele tools

Strik bv | TasteStrik© is toonaangevend ontwikkelaar, producent en toeleverancier van hoogkwalitatieve aroma’s en ingrediënten. Met circa twintig specialisten creëert TasteStrik© unieke smaakconcepten. Deze levert TasteStrik© aan haar klanten als aroma’s en ingrediënten. Vanwege de toenemende eisen in de voedingsmiddelenindustrie vroeg TasteStrik© Mannen van Waarde alle bedrijfsprocessen te beoordelen en te herzien in het project ‘Anders denken, anders doen’.

Optimale werkwijze

Tijdens enkele interactieve sessies met TasteStrik© inventariseerden we het gehele proces van sales opportunity tot finance. We brachten de optimale werkwijze in kaart met als doel: met minder mensen meer doen. Doordat TasteStrik© opereert in een nichemarkt en erg klantgericht is, zijn er vele bijzonderheden die in het proces meegenomen moeten worden. Zo wil TasteStrik© tegemoetkomen aan specifieke wensen van klanten bijvoorbeeld met betrekking tot verpakkingen en labels. Strik wil dat complexe processen met simpele tools verricht kunnen worden.

Met minder mensen meer doen, dat was de opdracht. Door onze processen slim in te richten en te automatiseren, zijn we klaar voor de toekomst.

Robert Strik
Founder, creator

Ons advies

We verdeelden het hele proces in drie onderdelen: finance en logistics, sales en quality management.
Per onderdeel zochten we naar de optimale oplossing. Voor de onderdelen sales en quality management kozen we voor een eigen softwaresysteem (HelloStrik!©).
Voor finance en logistics adviseerden we een standaard ERP-systeem (Exact Globe), maar wel met een eigen softwareschil (LogiStrik!©). In de eigen software is veel aandacht voor automatiseren van handelingen en de kwaliteitsborging van eigen invoer door middel van het Plan-Do-Check-Act-principe.

Het is voor mij essentieel om goed inzicht te hebben in alle kansen en snel een offerte, productspecificatie en monster te kunnen versturen. Dit kan nu met één druk op de knop.

Koen van Rijn
Sales Director Ingredients

HelloStrik!

Voor sales en quality management kozen we voor een eigen softwaresysteem (HelloStrik!).

Personal Dashboard

Op de homepage heeft de specialist van Strik meteen inzicht in de openstaande taken en e-mails.

 

 

Sales Opportunities

De specialist van Strik regelt het aanvragen, ontvangen en versturen van prijzen, productspecificaties, en monsters met één druk op de knop.

 

 

Productspecificaties

Vanuit het artikelbestand kan snel en eenvoudig een uitgebreide productspecificatie worden gegenereerd.

 

 

Transport

Vanuit een duidelijk overzicht maakt de specialist een transportopdracht met CMR (vrachtbrief) aan.