80% tijdsbesparing

50% doorlooptijd verkorting

< 1% factuur fouten

Van arbeidsintensief naar supersnel factureren

Wierda en Partners Vermogensbeheer beheert met tien specialisten het vermogen van ruim 850 klanten. Vanwege de toenemende klantengroei vroeg Wierda aan Mannen van Waarde het facturatieproces te optimaliseren.  Mannen van Waarde zorgde voor automatisering van de facturatie.

Inventariseren bedrijfsproces

Wij zijn gestart met het inventariseren van de huidige werkwijze. Klanten van Wierda krijgen periodiek een factuur voor beheer van het vermogen en het behaalde rendement, maar de berekening van de factuur is complex. Mede omdat het factuurbedrag afhankelijk is van staffels, transacties en het rendement, waarbij rekening wordt gehouden met het hoogste punt ooit.

We kunnen onze klanten nu supersnel van een foutloze factuur voorzien, met een duidelijke specificatie.

Edwin Wierda
Directeur Wierda en partners vermogensbeheer

Ons advies

Wij adviseerden Wierda het facturatieproces te automatiseren en professionaliseren. Bij de oude werkwijze was er veel controle nodig door medewerkers. Het nieuwe facturatieproces is nu volledig geautomatiseerd. Het draait op een webapplicatie met een onderliggende SQL-database. Met dit nieuwe systeem is het proces veel minder arbeidsintensief. Dit bespaart tijd en geld.

In het nieuwe systeem is er een:

  • Automatische import van geldtransacties en portefeuille waardes
  • Automatische factuurberekening via algoritmes
  • Automatische integratie met financieel boekhoudsysteem (Exact Online)

Het nieuwe facturatiesysteem bespaart mij ontzettend veel tijd. Voorheen moest ik alle facturen handmatig berekenen, nu kan ik ze met een druk op de knop automatisch aanmaken.

Mark Dermois
Medewerker beleggingen

Management Dashboard

Op de homepage ziet de directie direct de belangrijkste managementinformatie. Hierdoor is er overzicht en inzicht in de facturatie.

Operationeel Dashboard

In een aantrekkelijk overzicht is het voor de gebruiker direct duidelijk wat er nog moet gebeuren, onder andere hoeveel er reeds gefactureerd is en wat er nog open staat voor facturatie.

Fee berekening

De juiste factuurbedragen worden automatisch berekend. Hierdoor wordt er een hoop tijd bespaard en maakt het de facturatie een stuk efficiënter en sneller.