Van meerdere systemen naar 1 systeem

Stijging van effectiviteit

Uitgebreide Pakketselectie

Wille biedt vrije tijdsbesteding aan jongeren vanaf 4 tot 23 jaar met een verstandelijke beperking of een speciale ondersteuningsbehoefte. In het dagelijkse primaire proces werkt Wille met verschillende systemen om haar cliënten en haar medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen. Het plannen in Excel en het werken met ordners met persoonlijke informatie is foutgevoelig en niet meer van deze tijd. Door te automatiseren verwacht Wille een forse stijging van de effectiviteit. Mannen van Waarde heeft ondersteund in het optimaliseren van processen en softwareselectie. 

Mannen van waarde was in staat om in korte tijd onze organisatie en processen te doorgronden en helder en logisch op een rij te zetten wat voor ons, als Wille, van belang is bij de keuze voor een nieuw systeem.

Nynke van den Berg
Office Manager Wille Speciale Kinderopvang

Welke waarde hebben wij toegevoegd?

Allereerst heeft Mannen van Waarde heeft samen met Wille het primaire proces met de kritische onderdelen bepaald. Om vervolgens 4 software partijen te vergelijken. We hebben alle partijen gevraagd een demo te geven van hun producten. Op basis van een keuzematrix hebben we gekozen om met het pakket ROSA van Muldata te gaan werken. Met het nieuwe systeem heeft Wille meer overzicht in de cliëntenadministratie en een forse reductie van het aantal handmatige handelingen rondom roosteringplanning en facturatie. 

 

De frisse blik en de meegebrachte ervaring van Mannen van Waarde , hebben ons enorm geholpen in het proces voor de keuze van ons nieuwe systeem en om hier snelheid in te houden.

 

Stefan Brandsma
Directeur Wille Speciale Kinderopvang

Quickscan

Meerdere systemen zorgen voor inefficiency. Door een quickscan te doen kunnen wij binnen enkele uren of dagen bepalen waar geoptimaliseerd kan worden. Op basis van verschillende wensen, zijn we bij Wille gestart met een analyse van het huidige proces en systeemlandschap.

We hebben binnen het primaire proces een aantal kernpunten benoemd die terug moeten komen in het systeem. Het nieuwe systeem zorgt voor een sterke reductie in handmatige acties en tevens plaatsen waar informatie wordt opgeslagen.

Softwareselectie

Er zijn behoorlijk wat pakketten voor de reguliere kinderopvang, maar niet zoveel voor de speciale kinderopvang. Hierdoor hebben we goed moeten kijken wat specifiek goed bij Wille past. Door met heldere criteria en wegingen te werken, zijn we tot een overwogen gezamenlijke keuze gekomen.